EDUCACIÓ
Crònica 15/01/2011

Ensenyament retalla els ajuts de la setmana blanca i revolta els pares

Isaac Salvatierra
2 min
Esquiadors a la Molina durant el pont de la Puríssima.

BarcelonaÉs pràcticament la primera decisió que ha pres la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i ja ha fet enfadar els pares. Dels 800.000 euros que havia previst el conseller Ernest Maragall per a les activitats d'esplais i colònies de la setmana blanca, finalment en quedaran 240.000. El nou Govern s'ha proposat estrenye's el cinturó. I no se'n salva ningú. La consellera ha complert les ordres d'austeritat econòmica imposades a tots els departaments. Aquesta setmana l'executiu va publicar un decret en què es prorrogaven els pressupostos de la Generalitat i es limitava a un terç la despesa d'algunes partides que encara no estan resoltes. La subvenció per a la setmana blanca ha quedat reduïda un 70%. Dijous, la consellera va comunicar la dràstica retallada a les federacions d'associacions de pares.

Molt decebuts

"De cap manera podem estar-hi d'acord", lamentava ahir Imma Fuyà, presidenta de la FAPAC, la principal federació d'associacions de pares de Catalunya. "Estem molt decebuts perquè els 800.000 d'euros pressupostats inicialment ja eren insuficients", va afegir. Segons han calculat els pares i les entitats del sector del lleure, el cost de les activitats alternatives per a la setmana blanca està entre els 100 i els 400 euros per setmana i alumne. Amb la retallada, les subvencions toquen a 290 euros per associació de pares, uns 2 euros per alumne. La diferència l'hauran de posar els pares de la seva butxaca.

És un capítol més del llarg serial encara sense fi del nou calendari escolar aprovat per Ernest Maragall. Rigau ja ha dit que el tornarà a refer el curs vinent i que eliminarà la setmana festiva del març. La consellera, però, també ha obert la porta en diverses entrevistes que els centres que ho vulguin i no tinguin activitats planificades puguin suprimir la setmana blanca aquest curs mateix. S'espera que Rigau convoqui una roda de premsa en els propers dies per aclarir-ho.

stats