TRIBUNALS
Crònica 18/11/2011

Entra de testimoni en un judici per homicidi i en surt com a sospitós

Josep A. va entrar ahir com a testimoni en el judici per l'homicidi, el setembre del 2009, d'un treballador de l'Hotel AC del Fòrum, i en va sortir com a sospitós. Alguns testimonis diuen ara que va ser ell.

Laura Díaz-roig
2 min
Una de les imatges captades per les càmeres de seguretat de l'hotel del Fòrum durant els fets, el 24 de setembre del 2009 a la matinada.

BARCELONA.Josep A. va arribar ahir a la Ciutat de la Justícia per declarar com a testimoni en el judici contra el seu amic per l'homicidi imprudent d'un treballador de l'Hotel AC del Fòrum, la Mercè del 2009, i en va sortir com a sospitós. El jutge del cas el va tallar mentre parlava i el va informar que li obria una investigació per aclarir si ell n'era el veritable culpable, després que nombrosos testimonis l'anessin inculpant durant la sessió.

Els fets van passar durant la Mercè del 2009, quan, a la matinada, un grup de joves van voler entrar a l'hotel per utilitzar el lavabo. En arribar a recepció, els vigilants els hi van impedir i els van convidar a sortir de l'edifici. Els joves Marc R.V. -que ahir era l'acusat-, Josep A., Arnau C. i Albert C. s'hi van encarar i el Marc va pegar a un vigilant. Tots van sortir al carrer i a partir d'aquí els fets són confusos. Segons la fiscalia i l'acusació particular -que representa la família-, un cop el grup era fora, la víctima, treballador de manteniment de l'hotel que s'havia mantingut allunyat fins aquell moment, va sortir per ajudar el seu company. En aquell moment, el Marc, que ha practicat boxa, li va clavar un cop de puny a la mandíbula. La víctima, Daniel K., de 52 anys i pare de dos fills, es va desplomar i va morir poc després a causa del cop.

El judici va començar ahir amb la negativa de l'acusat a declarar, que només va respondre a les preguntes que li feia el seu advocat, amb monosíl·labs.

Els nombrosos testimonis que van anar declarant després, entre amics, nois joves que estaven de festa al carrer i els mateixos treballadors de l'hotel, van començar a sembrar dubtes sobre la culpabilitat de l'acusat i van apuntar a un dels amics. De fet, els dos únics joves que van assenyalar directament l'acusat -per a qui la fiscal demana tres anys i mig de presó- van ser dos dels amics que l'acompanyaven aquell dia. Els altres testimonis, amb declaracions confuses pels anys transcorreguts, van assegurar que qui va clavar el cop mortal va ser "el noi més alt i vestit de negre", descripció que coincidia amb la de Josep A., i no amb la de Marc R.V., que aquell dia anava vestit de gris i és més baix. Quan Josep A. va començar a declarar ahir, culpant el seu amic del cop de puny, el jutge el va frenar i li va explicar que molts testimonis l'acabaven d'assenyalar a ell i que li obria una investigació perquè "podria ser l'autor de l'agressió mortal". Tot seguit li va demanar que anés al jutjat de guàrdia per identificar-se.

El judici contra Marc R.V. va continuar, tot i que l'acusació popular, que representa l'Ajuntament, es va retirar. En les conclusions finals, tant la fiscalia com l'acusació particular van constatar les contradiccions dels testimonis, que en seu policial i durant la instrucció sempre van acusar el Marc.

stats