INVESTIGACIÓ
Crònica 09/02/2012

Escorcoll a la joieria Rabat per una operació de corrupció policial

Laura Díaz-roig
1 min
Escorcoll a la joieria Rabat per una operació de corrupció policial

BARCELONA.Els Mossos d'Esquadra van escorcollar ahir durant tot el dia la coneguda joieria Rabat, situada al passeig de Gràcia de Barcelona, en el marc de l'anomenat cas Macedònia, una investigació sobre corrupció policial en què hi ha diversos mossos i confidents policials imputats. La comitiva judicial, encapçalada pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, va arribar cap a les onze del matí i, fins a les set de la tarda, les persianes del local van estar abaixades i dos agents van custodiar la porta de la joieria, mentre a dins es recollia la documentació.

400.000 euros en rellotges

Les investigacions apunten que un confident de la policia, Manuel Gutiérrez Carbajo -client habitual de la joieria-, hauria comprat una setantena de rellotges per un valor total d'uns 400.000 euros -entre el 2004 i el 2007-. El jutge manté imputat Carbajo, relacionat amb el narcotràfic, per blanqueig de capitals i suborn, i sospita que alguns d'aquests rellotges es podrien haver utilitzat per intercanviar favors.

A mig matí, el propietari de la joieria, Esteve Rabat, va sortir de l'establiment per atendre els nombrosos mitjans que s'aplegaven al carrer i va assegurar que estaven col·laborant en una investigació en què la joieria quedava al marge. "S'investiga la compra de diverses peces per part d'un grup de gent que segons sembla haurien servit per a altres coses", va dir el propietari.

Aguirre manté imputades una vintena de persones, entre elles un subinspector, un caporal i un agent dels Mossos. El jutge ja havia sol·licitat informació fa uns mesos a Rabat però finalment va considerar necessari l'escorcoll en què es va recollir la documentació per esbrinar qui són els propietaris dels rellotges i els possibles destinataris dels regals del confident.

stats