Crònica 20/03/2011

Escuts humans de Gaddafi als carrers de Trípoli

1 min

Milers de partidaris de Gaddafi van prendre ahir els carrers de la capital, Trípoli, després de l'anunci l'inici de la intervenció internacional. Cridant "Déu, Gaddafi, Líbia i res més" es van concentrar a prop de zones militars, com escuts humans que intentaven impedir l'atac de les tropes estrangeres.

Asha, una de les filles del dictador, es va deixar veure entre la multitud saludant la gent des d'un cotxe, en senyal de desafiament. Els atacs van començar quan els pro Gaddafi inundaven el centre de Trípoli.

Gaddafi va enviar al matí dues cartes als líders de les potències estrangeres. La primera s'adreçava al president dels EUA, Barack Hussein Obama, en to conciliador, afirmava que el considerava "com un fill" i li preguntava com reaccionaria si "Al-Qaida controlés ciutats dels Estats Units amb les seves armes". La segona carta, per als líders de França, la Gran Bretanya i l'ONU, tenia un to més agressiu: "Líbia no és vostra, és dels libis. La resolució de l'ONU no és vàlida. Us penedireu d'haver-vos ficat al nostre país".

stats