INDÚSTRIA
Crònica 04/08/2011

Essa Palau culmina la reestructuració

La plantilla d'Estampaciones Sabadell, un cop reduïda mitjançant baixes voluntàries i prejubilacions, es concentra en les bones perspectives de feina que es presenten a la planta fins a finals d'any.

Elena Freixa
2 min
La producció de la furgoneta Primastar de Nissan creixerà els pròxims mesos i beneficiarà Essa, que en fabrica el xassís.

Barcelona.El proveïdor català del sector de l'automòbil Estampaciones Sabadell (Essa) ha culminat la reestructuració que treballadors i empresa van pactar per salvar la planta del concurs de creditors amb l'entrada del grup Gestamp com a propietari d'un 40% de l'empresa. Segons van explicar a l'ARA fonts sindicals, 28 treballadors s'han acollit al pla de baixes voluntàries i l'empresa no ha hagut de fer cap acomiadament forçós.

També s'han pactat les condicions del pla de jubilacions anticipades que afecta a 46 treballadors més de la planta de Palau-solità i Plegamans. Hi estan inclosos treballadors a partir de 55 anys, tot i que la sortida de l'empresa no serà efectiva fins que en facin 58.

En la llarga i delicada negociació per pactar l'entrada de Gestamp al capital d'Essa, els propietaris de l'empresa (la família Bonet) van plantejar l'aliança com l'única via per allunyar la companyia del precipici i arribar a un acord amb els creditors que garantís la continuïtat de l'activitat. Tot i que en un primer moment Gestamp va proposar com a condició una retallada d'un 25% de la plantilla (l'equivalent a un centenar de persones) i la congelació salarial, al final la xifra va reduir-se.

La implicació del grup Gestamp, que també és proveïdor de la indústria de l'automòbil, en la gestió d'Estampaciones Sabadell ha portat una mica de tranquil·litat a la plantilla, segons van explicar des del comitè, ja que els últims mesos abans de l'acord es començaven a notar els problemes econòmics amb retards en el pagament de les nòmines per la falta de liquiditat. Un cop els creditors han renovat la confiança en Essa, la planta catalana es pot concentrar per afrontar una segona meitat de l'any favorable pel que fa a les comandes.

Nissan i Mercedes ajuden

Els clients que prometen bons nivells de feina fins a finals d'aquest any són, principalment, Mercedes i Nissan. En el cas de la multinacional japonesa, l'increment de producció previst de cara al setembre de la furgoneta X83 (Primastar, Trafic, Vivaro) a la fàbrica de Barcelona serà molt positiu per a Estampaciones Sabadell. Entre altres peces, l'empresa s'encarrega de subministrar el xassís del vehicle.

stats