RELLEU A LA CORPORACIÓ
Crònica 24/04/2012

Eugeni Sallent dóna el sí com a nou director de TV3

Dimecres es consumarà el relleu al capdavant de TV3. Eugeni Sallent serà nomenat amb tota seguretat, després d'haver acceptat la proposta, traslladada pel president de l'ens, Brauli Duart.

A. Castellví / à. Gutiérrez
2 min
Eugeni Sallent dóna el sí  com a nou director de TV3

BARCELONA.Després del no a última hora de Ramon Rovira, el president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ja ha trobat un nou candidat per dirigir TV3. Es tracta d'Eugeni Sallent, l'actual director general de Radiocat XXI, l'empresa del Grupo Godó que gestiona les emissores de ràdio RAC1 i RAC105.

Segons han confirmat a l'ARA fonts de la Corporació, Duart va informar ahir mateix els consellers de la seva nova proposta, que compta amb el sí del mateix candidat. La seva intenció és sotmetre a debat el nomenament de Sallent en la pròxima reunió, prevista per a demà. Els consellers, doncs, tindran tot just 48 hores per definir un posicionament i el sentit del vot, però la proposta de Duart no hauria de trobar cap entrebanc: el vot dels tres membres proposats per CiU -Núria Llorach, Antoni Pemán i el mateix Duart, que com a president té vot de qualitat- seria suficient per confirmar Sallent com a nou director de la televisió pública. És probable que rebi també el suport del vicepresident del consell, Armand Querol, proposat pel PP. En canvi, els consellers proposats pel PSC, Xavier Guitart i Josep Vilar, seran d'entrada més reticents a votar-hi a favor.

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha alertat al seu blog que "difícilment" donaran suport al candidat "independentment del seu perfil professional". En una entrada publicada ahir, raonava: "El procés en què ha estat reformada la llei, només amb el suport de CiU i PP, la rebaixa de les majories qualificades per prendre les decisions més estratègiques i l'absència de consens a l'hora de fer els principals nomenaments vicien d'origen qualsevol futura decisió".

De fet, el PSC defensa la continuïtat de Mònica Terribas com a directora de TV3, i s'ha mostrat contrari a la voluntat de l'actual consell de govern de substituir-la al capdavant de la televisió pública, argumentant que "no hi ha motius periodístics per al seu cessament".

Quan es voti dimecres, el nomenament ja serà efectiu, tot i que la incorporació de Sallent no es produirà fins a la pròxima setmana. D'aquesta manera, la pròxima comissió de control parlamentari, que se celebrarà divendres, viurà la situació atípica de no comptar amb ningú a la cadira reservada al director de TV3.

Mentrestant, queda obert encara el relleu al capdavant de Catalunya Ràdio o la ratificació del seu actual director, Ramon Mateu. Les fonts de la Corporació consultades no creuen que hi hagi cap novetat durant les pròximes setmanes, cosa que reforça l'opció de continuïtat de Mateu a l'emissora.

stats