ATAC BOMBA
Crònica 22/05/2011

Explosió en una seu del Santander a Irlanda del Nord

Redacció
1 min

Un dia després de l'històric viatge de la reina d'Anglaterra a Irlanda i dos dies abans que hi arribi el president dels Estats Units, Barack Obama, un artefacte va explotar en una oficina del Banco Santander, en un carrer comercial de la ciutat de Londonderry, a Irlanda del Nord. L'atac no va causar ferits i quan aquesta edició ha tancat no havia estat reivindicat.

Segons els testimonis, dos homes encaputxats van deixar un paquet al terra de la seu que el banc té al carrer Shipquay d'aquesta ciutat. La zona va ser evacuada ràpidament i la bomba va esclatar al cap d'una hora. La policia va confirmar que no havia tingut temps de desactivar l'artefacte. Poc després es va produir un segon avís, que va resultar que eran una broma. Tot i això, la policia va investigar la possibilitat que hi hagués una altra bomba a la seu del banc Halifax.

La classe política va condemnar-immediatament l'atemptat, i se n'està investigant l'autoria. El Sinn Fein va condemnar l'atac i un dels seus regidors a la ciutat de Londonderry, Gerry MacLochlainn, va dir que "els que l'han perpetrat han d'adonar-se que la comunitat republicana els ha rebutjat i han de desistir immediatament". El ministre principal d'Irlanda del Nord, Peter Robinson, del Partit Unionista Democràtic, va dir que les últimes eleccions a principis de maig van deixar clar que la gent no vol que tornin "els dies foscos del passat".

Irlanda rebrà dilluns la visita de Barack Obama, que s'hi estarà només 24 hores, en el marc d'una gira europa. El president dels Estats Units pronunciarà un discurs a Dublin, al mateix lloc on ja ho va fer Bill Clinton el 1995. Obama reivindicarà l'origen irlandès dels seus avantpassats per part de mare.

stats