CRISI IMMOBILIÀRIA
Crònica 21/04/2011

Fergo Aisa garanteix que CatalunyaCaixa cobrarà

A.c.
2 min

Barcelona.Fergo Aisa va respondre ahir als requeriments de CatalunyaCaixa. En els propers dies, la immobiliària garantirà el pagament del deute que té amb l'entitat catalana, i que puja a 11 milions i mig d'euros. Amb aquesta mesura, Fergo Aisa espera que la caixa que dirigeix Adolf Todó retiri la petició de concurs de creditors que va presentar al jutjat mercantil número 1 de Barcelona.

El president de la immobiliària, Carlos Fernández, va explicar a l'agència Efe que preveu solucionar aquesta demanda en els propers dies. Fernández assegura que Fergo Aisa té actius lliures de càrregues per garantir el pagament del deute a la caixa catalana. La immobiliària va enviar ahir una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què explicava que havia rebut per fax una còpia de la interlocutòria d'admissió a tràmit de la sol·licitud de concurs necessari demanada per CatalunyaCaixa. L'empresa, però, assegurava en aquesta mateixa nota que no havia rebut cap notificació del jutjat.

L'import reclamat per la caixa catalana suposa aproximadament un 1% del deute total del grup immobiliari, que va explicar en la seva comunicació a la CNMV que estava sorpresa per la situació. Fergo Aisa assegura que actualment les negociacions que manté amb CatalunyaCaixa estan molt avançades, per això estima que la sol·licitud de concurs necessari quedi arxivada en els propers dies.

Fergo Aisa, com la resta d'immobiliàries espanyoles, manté un alt volum de deute amb la banca, acumulat en els anys del boom del totxo. La punxada de la bombolla va posar entre l'espasa i la paret bona part de les companyies del sector. Moltes van quedar directament en mans dels bancs. D'altres van aconseguir acords favorables per renegociar els seus deutes.

En tot cas, la majoria d'empreses immobiliàries continuen encara sense sortir-se'n. A la borsa han perdut gran part del seu valor. Les accions de Fergo Aisa es van arribar a canviar en 41,80 euros. Ahir van tancar la sessió borsària en 19 cèntims per títol.

stats