AUTOMOCIÓ
Crònica 26/02/2012

Ficosa planteja un ERO temporal per a 1.500 empleats

Ara
2 min
Una treballadora de Ficosa a l'antiga planta de Sony a Viladecavalls.

BARCELONALa multinacional catalana de components d'automoció Ficosa ha comunicat al comitè d'empresa la seva intenció d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de suspensió temporal de contractes per a tota la plantilla del grup a Catalunya -a excepció dels treballadors de l'enginyeria Idneo- que afectaria uns 1.500 empleats, segons fonts de la companyia.

L'empresa familiar va justificar la decisió per la davallada de l'activitat en el sector de l'automoció, i, per aquest motiu, en queden exclosos els treballadors d'Idneo, la firma creada per Ficosa i Comsa Emte dedicada a la investigació i al disseny de productes.

La direcció i el comitè d'empresa duran a terme un procés de negociació de 15 dies en què es concretarà com es distribueix la suspensió al llarg de l'any, que estaria entorn dels 40 dies. L'ERO s'aplicarà a tota la plantilla de Catalunya, que inclou uns 1.300 treballadors de l'antiga planta de Sony a Viladecavalls i prop de 200 a Rubí.

Fa una setmana Ficosa també va presentar un ERO temporal per a 652 empleats de la planta de retrovisors de Sòria, que s'aplicarà durant 55 dies al llarg de tot aquest any. El novembre de l'any passat Ficosa ja va presentar un ERO temporal per a gairebé 800 treballadors de la planta de Viladecavalls, que finalment va retirar i substituir per un pla de baixes incentivades, al qual es van acollir 75 persones.

Caiguda de la producció

El grup de les famílies Pujol i Tarragó, que el 2011 va facturar 950 milions d'euros, preveu un descens del 25% en la producció d'aquest any, ja que clients com Ford, Volkswagen i PSA estan ajustant la producció de les factories espanyoles.

Ficosa es va fer càrrec el gener del 2011 de la planta de Sony a Viladecavalls amb la intenció de concentrar-hi gairebé tota la seva activitat i convertir-la en un centre d'innovació, de manera que quan se'n completi el procés de reconversió, a la fàbrica vallesana hi treballaran prop de 1.600 empleats.

stats