Crònica 12/05/2011

Fira de Barcelona organitzarà Construmat a Pequín el 2012

Ignasi Pujol
1 min
José Miarnau, president del saló Construmat.

Barcelona.Fira de Barcelona organitzarà l'any que ve el seu primer saló a l'estranger. La punta de llança de la institució catalana a l'exterior serà Construmat, que se celebrarà a Pequín de manera anual a partir del 2012.

El saló de referència en el sector de la construcció, que comença dilluns vinent al recinte de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, arribarà a la capital xinesa gràcies a un acord entre la Fira i el Consell Xinès per a la Promoció del Comerç Internacional (CCPIT, en les sigles en anglès). El certamen es denominarà Construmat Xina i se centrarà en els materials de la construcció des de la perspectiva de la qualitat i la sostenibilitat.

El projecte s'emmarca en la nova estratègia de la Fira d'impulsar l'activitat internacional amb l'organització de salons propis en altres països, bàsicament d'Àsia i d'Amèrica Llatina, i la venda de serveis, tecnologia, gestió i assessorament firal a altres organitzadors o recintes. Construmat Xina acollirà el 2012 prop de 200 expositors locals i internacionals, entre els quals n'hi haurà d'espanyols. La Fira s'encarregarà de promoure la presència d'expositors internacionals i d'organitzar les activitats i jornades, mentre que el CCPIT impulsarà la participació d'empreses locals i assumirà l'operativa logística.

stats