CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
Crònica 04/02/2012

La Fiscalia no recorrerà l'absolució de Camps

Salvador Almenar
2 min
Francisco Camps amb Ricardo Costa en el moment de conèixer el veredicte absolutori.

VALÈNCIA.La Fiscalia Anticorrupció no recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència absolutòria de l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps pel conegut cas dels vestits , de manera que el PSPV es queda sol en la seva lluita per tornar a asseure el dirigent popular al banc dels acusats. Ahir s'acabava el termini que el jutge Juan Climent havia fixat en la sentència perquè les parts comuniquessin el seu desig o no de presentar recurs i, a diferència del PSPV, la Fiscalia va desestimar l'opció que sigui el Suprem qui hagi de pronunciar-se sobre el cas al·legant que no hi ha base jurídica per recórrer.

No per ser la primera va estar exempta de polèmica la decisió d'Eduardo Torres-Dulce com a nou fiscal general de l'Estat després que el nomenés per al càrrec Mariano Rajoy. Alguns, com és el cas del diputat socialista Ángel Luna, van veure darrere de la decisió un interès partidista i van apuntar directament a la seva parcialitat. "És una clara mostra de falta d'independència política", va assenyalar el socialista alhora que va mostrar el seu interès per conèixer "quines són les autèntiques raons que han portat a aquest canvi de criteri en la Fiscalia".

Les fonts consultades han reiterat la seva estranyesa per aquesta decisió quan fa poc més de dues setmanes, en el judici pel cas dels vestits , la Fiscalia havia enumerat fins a 18 raons per les quals Francisco Camps havia de ser declarat culpable d'un delicte de suborn passiu impropi en considerar que quedava provat que l'expresident havia rebut peces de vestir en consideració al seu càrrec de funcionari públic.

Fals testimoni

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, pensa que la Fiscalia té motius per recórrer, atès que Camps hauria comès un delicte de fals testimoni al judici en assegurar que no signava contractes de la Generalitat i ara conèixer-se per la premsa que va ser ell qui un dia abans de dimitir va signar la pròrroga de la Fórmula 1.

stats