CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA
Crònica 10/02/2011

La Fiscalia posa més pressió a l'eliminació dels 80 km/h

Anna Brullet
2 min
Les emissions dels vehicles són la principal causa de la pol·lució a les grans ciutats.

BarcelonaLa Fiscalia de Medi Ambient complica encara més la supressió de la zona 80. Amb l'anunci de l'augment del límit de velocitat, els canvis a les vies de velocitat variable, l'arribada de l'anticicló que ho ha aturat tot com a mínim fins a finals d'aquesta setmana i els errors informàtics, ara la Fiscalia decideix actuar d'ofici i investigar la contaminació a Barcelona i Madrid, amb el compromís d'estendre l'estudi a altres grans ciutats. La Fiscalia de Medi Ambient vol saber dades detallades de la contaminació atmosfèrica i de les mesures que s'estan duent a terme per reduir-la. La ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, també va anunciar ahir que abans de final de mes convocarà una reunió amb totes les comunitats autònomes per analitzar la qualitat de l'aire i elaborar un pla nacional per a la reducció de la pol·lució.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reaccionar ahir per demanar que no es fiqui al mateix sac Barcelona i Madrid, ja que són dues realitats mediambientals diferents. Hereu opina que la capital catalana està fent els deures i, en canvi, Madrid, no. "Nosaltres no mourem indicadors mediambientals perquè quedi bé. Aquesta potser és la cultura de l'Ajuntament de Madrid, però no la nostra", diu Hereu.

Per la seva banda, el conseller d'Interior i principal impulsor del desmantellament de la zona 80, Felip Puig, va afirmar irònicament en la sessió de control al Parlament que és una sort que la contaminació hagi augmentat aquesta setmana, ja que si no "algú encara hauria dit que la pol·lució era una conseqüència de la supressió dels vuitanta". El Servei Català de Trànsit preveu que a final d'aquesta setmana ja es podrà aixecar la limitació dels 80 si es compleixen les previsions meteorològiques.

La pressió per implantar mesures per a la millora de la qualitat de l'aire arriba després que la Comissió Europea hagi donat un últim avís a Barcelona, entre altres ciutats, per l'incompliment de la directiva europea de qualitat de l'aire.

stats