TERRATRÈMOL A LLORCA
Crònica 16/05/2011

Fixen en 70 milions el cost de reparar els danys del sisme

Redacció
1 min

Barcelona.La ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, va visitar ahir Llorca i va fer públic el càlcul del Consorci de Compensació d'Assegurances: entre 65 i 70 milions d'euros. És el resultat de la primera avaluació completa dels danys provocats pel terratrèmol.

Caldrà veure si la xifra varia, ja que Salgado va matisar que aquest càlcul és "molt inicial". La quantitat real dependrà de quants expedients s'acabin tramitant i de l'avaluació que es faci de cada cas. Fa només quatre dies, de fet, els càlculs inicials apuntaven a un cost d'uns 36 milions d'euros.

La ministra va dir que comunicaria al president del Consorci que cal ampliar el termini perquè els damnificats puguin presentar les reclamacions, un termini fixat per la llei del contracte d'assegurança en set dies. Les oficines del Consorci -l'organisme públic encarregat de pagar indemnitzacions per danys causats per catàstrofes en béns assegurats-, va dir Salgado, estaran obertes "el temps que faci falta". Va afegir que no s'escatimarien esforços perquè Llorca torni a "ser el que era". A més, va demanar a la banca que tingués una "consideració especial" amb la gent de Llorca.

stats