COOPERATIVA
Crònica 24/03/2012

Foc creuat entre el director i el gerent de l'Aldea

Dani Revenga
2 min

TARRAGONA.Enric Sabaté, director de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre), va negar ahir les acusacions de l'exgerent de l'entitat, Daniel Ferré, que el presentava com el responsable de la fallida financera que va comportar al desembre el bloqueig dels dipòsits dels seus impositors.

Ferré va comparèixer dijous passat per donar explicacions, a petició seva i enmig de fortes mesures de seguretat, davant uns 300 afectats. L'exgerent volia donar la seva versió dels fets després que l'auditoria encarregada a una consultora l'assenyalés com el màxim responsable de la fallida. L'informe l'acusava de males pràctiques comptables, apropiació indeguda i administració deslleial. Aquestes irregularitats són les que han motivat que la junta rectora de la cooperativa hagi presentat una querella criminal contra ell.

Durant la seva compareixença, Ferré es va presentar com un "cap de turc" i va desviar tota la responsabilitat sobre Enric Sabaté, director de la secció de crèdit. Segons Ferré, els crèdits i les inversions a la borsa autoritzats per Sabaté, i no la seva gestió, són les raons que van precipitar la falta de liquiditat a la cooperativa. Per la seva banda, Sabaté ho va negar tot i, en la mateixa línia que l'auditoria, va atribuir la situació a la gestió de Ferré: "Els informes exoneren la secció de crèdit del que ha passat. Aquí hi ha hagut una estirada excessiva de recursos de la secció de crèdit per part de la secció agrària que ha produït el col·lapse". Sabaté va recordar que Ferré també signava els crèdits que ara considera erronis i va negar que hi haguessin inversions a la borsa, tal com assegura l'exgerent

D'altra banda, Ferré va confirmar en la seva aparició de dijous la retirada de 160.000 euros del seu compte a la secció de crèdit poc abans que s'anunciés la fallida. Per poder fer aquest reembossament, l'exgerent va haver de recuperar liquiditat cancel·lant una operació de l'entitat. Ferré va justificar que ho va fer per finançar la seva defensa. "Intuïa el que m'estaven fent perquè fa 14 anys que sóc el cap de turc", va explicar.

stats