Mini crònica
Crònica 31/07/2011

Foc per curtcircuit

Ara
1 min
Foc per curtcircuit

Les emblemàtiques caves Codorniu van patir ahir un greu incendi que va afectar 3.000 de les 20.000 hectàrees d'instal·lacions de Sant Sadurní d'Anoia. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'incendi es va controlar hores després tot i que dues dotacions dels bombers continuaven remullant ahir la zona per evitar revifalles: "I en tindran per dies", van explicar fonts dels bombers. Els agents feien tasques de refrigeració i inspecció de les parts afectades a l'empresa. Malgrat tot, les flames no han afectat ni les caves ni el complex monumental, obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. El més important, segons va dir ahir una portaveu de la companyia, és que "les flames no han afectat ni la comercialització ni la producció de les caves".

El foc, que no ha causat ferits, es va declarar la matinada de divendres a dissabte cap les 2.35 hores. Segons els bombers, la principal causa de l'incendi seria suposadament un curtcircuit en una de les sales del magatzem on, entre altres productes, hi havia ampolles de cava. Les flames van afectar dues naus de Codorniu, una primera de 100 per 50 metres on hi havia les ampolles de cava preparades per a la distribució i una altra zona de 50 per 20 metres on s'hi guardaven màquines i material logístic. El sostre d'aquesta segona zona afectada va cedir i davant el risc de més esfondraments, els bombers van haver de fer les tasques d'extinció des de l'exterior.

Una vintena de dotacions dels bombers van treballar la nit de dissabte i després d'unes quantes hores van aconseguir controlar l'incendi. Codorniu farà balanç de les pèrdues. Una portaveu de l'empresa va afirmar: "Hem rebut el suport d'institucions locals i de la Generalitat per tractar-se d'un celler tan emblemàtic".

stats