FUNERAL DEL FUNDADOR DEL PP
Crònica 22/01/2012

"Fraga va ser un gran defensor dels valors occidentals"

L'arquebisbe de Santiago va desfer-se en elogis ahir parlant de Manuel Fraga. Durant el funeral institucional, amb la plana major del PP encapçalada per Rajoy, en va defensar els "valors" i l'entrega a Espanya.

Ara
1 min
Mariano Rajoy va presidir el funeral de Manuel Fraga, que es va fer ahir a Santiago.

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LAL'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, va destacar ahir que l'exministre franquista i expresident de la Xunta, Manuel Fraga, mort el cap de setmana passat, va ser un "defensor dels grans valors occidentals" i una "persona de bé", per a qui la consciència era "una cosa sagrada". Ho va dir en l'homilia del funeral institucional que es va oficiar a la catedral de Santiago de Compostel·la i que va ser retransmès en directe per TVG, la televisió autonòmica gallega.

En concloure la seva elogiosa homilia, Barrio va enviar a Fraga l'"agraïment, afecte, estima i pregària" de tots els presents, i va invocar la misericòrdia de Déu perquè sigui "compassiu" sobre la seva història i la seva persona, en una tímida apel·lació al seu passat franquista. L'única que es va sentir en tot l'acte.

Al funeral hi van assistir el president del govern, Mariano Rajoy; tres dels ministres del seu gabinet; el titular de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i el seu govern sencer. L'arquebisbe Barrio va destacar que Fraga "va saber mirar lluny, amb amplitud i profunditat" i també va apuntar que l'expresident de la Xunta va ser un home que mai va oblidar les seves arrels, així com que "no va ocultar mai la seva fe" i va estimar profundament Galícia mentre defensava "els grans valors de la civilització occidental d'Europa". Fraga "va estimar intensament" Galícia i Espanya, a les quals "va servir en la seva vocació política amb dedicació generosa i honradesa admirable". Hi van assistir unes cinc mil persones.

stats