Crònica 18/05/2011

Front sindical unitari a Seat per pactar el nou conveni col·lectiu

E.f.
1 min
El president de Seat, James Muir, s'enfronta a la primera negociació de conveni des que va assumir el càrrec el 2009.

Barcelona.Els tres sindicats del comitè d'empresa de Seat -UGT, CCOO i CGT- s'han unit per encarar la negociació del nou conveni a l'empresa, que arriba després dels dos anys de condicions especials derivades dels esforços que es van aplicar amb el consens dels treballadors per aconseguir l'Audi Q3.

El document de mínims amb què es presentaran demà a la primera reunió amb l'empresa i al qual ha tingut accés l'ARA recull la proposta d'incrementar el salari per sobre de l'IPC anual i mantenir la clàusula de revisió salarial. El comitè defensa que els treballadors ja van acceptar la congelació de sous durant el 2009 i un augment només del 50% de la inflació el 2010. A més a més, també volen que qualsevol treballador que ingressi a Seat per primera vegada rebi un salari mínim de 1.000 euros. Altres punts que s'hi inclouen són la millora del plus en torns especials i la revisió dels permisos retribuïts al conveni.

El representants del comitè van assenyalar ahir la importància d'haver aconseguit un document base unitari i es van mostrar optimistes. Malgrat les pèrdues que encara arrossega, l'activitat és bona, van valorar els sindicats.

stats