ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 14/10/2011

Gallardón serà el quart a la llista de Rajoy

Alberto Ruiz-Gallardón anirà per primera vegada a la llista al Congrés del PP per Madrid. No és el primer cop que ho prova: ho va sol·licitar el 2008, però Esperanza Aguirre l'hi va impedir.

Guillem Genovès
1 min
El president del PP, Mariano Rajoy, i Alberto Ruiz-Gallardón celebren amb Esperanza Aguirre i Ana Mato el triomf del 22-M.

BARCELONA.A les files del PP es respiren aires molt confiats. I ja se sap, quan les coses van de cara, fins i tot els més enemics s'abracen i es reconcilien. La més que probable victòria de Mariano Rajoy el 20-N està sent balsàmica i el que va ser impossible el 2008 ara es fa realitat. Tot i les reticències del PP d'incloure alcaldes a les llistes de les eleccions generals, l'alcalde de la capital espanyola, Alberto Ruiz-Gallardón, serà el número quatre al Congrés per Madrid.

El 2008 la derrota de Mariano Rajoy semblava segura i Gallardón somiava a disputar-li el lideratge del partit i la condició de cap de l'oposició, cosa que la presidenta de la Comunitat de Madrid i rival seva, Esperanza Aguirre, no veia amb bons ulls.

En una tensa reunió a Génova entre Aguirre, Rajoy i Gallardón en la precampanya del 2008, la dirigent va arribar a amenaçar d'abandonar la Comunitat de Madrid per poder-se presentar als comicis si Gallardón entrava a la llista, cosa que no va passar. Un i altre volien estar en igualtat per si Rajoy punxava.

Ara ningú pensa en el relleu de Rajoy. A la llista del PP per Madrid l'acompanyaran, tal com va avançar l'ARA, Soraya Sáenz de Santamaría com a número dos, Ana Mato en tercera posició, Alberto Ruiz-Gallardón en quart lloc i l'exministre Miguel Arias Cañete com a cinquè de la llista.

stats