Crònica 06/03/2012

García-Margallo veu el País Valencià com un exemple de malbaratament

Gabriela Comella
2 min
García-Margallo veu el País Valencià com un exemple  de malbaratament

BARCELONA.El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, va tornar ahir a la càrrega contra les autonomies per haver malbaratat els recursos, i va posar en el punt de mira una comunitat que està governada pel PP des del 1995: el País Valencià.

Així ho va assegurar a la Cope, on va atribuir la major part del forat del dèficit al "malbaratament absurd" de comunitats autònomes com la valenciana, tot i que ell va ser dues vegades diputat del PP per València. Va il·lustrar el desajustament valencià amb nombrosos exemples, com ara la inauguració de l'aeroport "de vianants" a Castelló i algunes línies d'alta velocitat, com la de Toledo-Albacete, en què la mitjana d'ocupació era "de divuit passatgers diaris". L'aeroport de Castelló és una obra impulsada per l'expresident de la Diputació i líder del PP en aquesta província, Carlos Fabra, processat per delictes contra l'administració pública.

Ambaixades de Camps

En referència a la representació exterior de les autonomies, un dels cavalls de batalla del PP, García-Margallo va dir que la despesa que genera l'existència de les oficines diplomàtiques provincials a l'exterior és inefectiva. "Jo he vist, per exemple, que el País Valencià ha arribat a tenir a Brussel·les seixanta i escaig persones, i mai he arribat a trucar a l'oficina perquè em resultava més senzill agafar el telèfon i parlar amb el conseller de torn", va etzibar.

El ministre va defensar que és el govern central qui, d'acord amb la Constitució, té la potestat d'ordenar les prioritats econòmiques, i, en aquest cas, va dir en referència al govern anterior, "va incomplir el seu deure de control" sobre les autonomies. Va criticar, això sí, que al País Valencià "hi hagi un milió de persones que fan ús dels serveis socials i que l'Estat no en transfereixi els diners per cobrir-les".

stats