Crònica 01/03/2012

Gas Natural adverteix sobre la bombolla del gas

I.p.
1 min
Seu de Gas Natural Fenosa, a Barcelona.

BARCELONA.Gas Natural Fenosa va advertir ahir del dèficit de tarifa que es va començar a generar l'any passat al sector del gas. Així, la diferència entre els ingressos de les companyies i els costos del sistema va registrar un desequilibri de 210 milions d'euros, i aquest any es preveu la mateixa tendència.

El director de distribució de gas de la companyia, José María Gil, va remarcar que aquest dèficit en el mercat de gas no es pot comparar ni de bon tros amb el del sistema elèctric -que arriba als 24.000 milions d'euros-, però Gas Natural ja ha traslladat alguns suggeriments a la Comissió Nacional d'Energia per acabar amb aquest desajust. Concretament proposa un augment dels peatges (que suposen un 30% de la tarifa) i establir incentius per a activitats com la distribució. Gil va explicar que si la taxa de penetració del gas natural a les llars espanyoles, que és del 27%, s'apropés al de la mitjana europea (59%), els sistema gasista rebria 450 milions d'euros a l'any.

El directiu també va proposar "endarrerir l'entrada en funcionament de noves infraestructures que en aquest moments no són necessàries", tot i que no va voler especificar quines. Gas Natural invertirà 89,3 milions d'euros aquest any a Catalunya, un 13 % més que el 2011, per fer arribar el subministrament de gas a vuit nous municipis. Es volen incorporar 43.188 nous punts de subministrament.

stats