COL·LOCACIÓ DE DEUTE EMPRESARIAL
Crònica 27/01/2011

Gas Natural paga igual que l'Estat pels seus bons

Ariadna Carbonell
2 min

Barcelona.Gas Natural Fenosa va tornar a emetre bons. Si ara fa un any va col·locar 2.200 milions d'euros en diversos trams a un interès mitjà del 4%, ahir l'import de l'emissió va ser més baix però no la rendibilitat: 600 milions d'euros a sis anys amb un cupó anual del 5,62%. Gas Natural Fenosa ha pagat per aquesta emissió un interès molt similar al que va haver d'abonar el Tresor espanyol en la seva col·locació de deute de 6.000 milions d'euros a 10 anys del 17 de gener.

La companyia que presideix Salvador Gabarró justifica l'operació per reforçar la seva liquiditat, diversificar les fonts de finançament i allargar la vida del deute.

Segons va comunicar la companyia de gas i electricitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la col·locació va tenir una demanda de 4.300 milions d'euros, és a dir, va ser més de set vegades superior a l'oferta. Els bons es van col·locar entre inversors institucionals europeus. La companyia rebrà els fons d'aquesta operació el 9 de febrer. Des del juny del 2009, Gas Natural ha emès 7.550 milions d'euros.

El principal front que té obert Gas Natural és el contenciós amb l'empresa estatal argelina Sonatrach, a la qual ha de pagar 1.500 milions d'euros pel subministrament de gas dels últims anys. Tot i les dotacions ja realitzades pel grup, Gas Natural ja ha advertit que la multa imposada per un tribunal de París pot retallar el benefici de la companyia de l'exercici 2010 en 450 milions d'euros.

Gas Natural Fenosa no ha estat l'única gran companyia a emetre bons aquesta setmana, aprofitant la treva que els inversors estan donant aquests dies al deute espanyol. Telefónica va col·locar 1.200 milions d'euros a sis anys a un interès del 4,75%, mentre que Iberdrola va emetre 750 milions a tres anys.

stats