ENERGIA
Crònica 06/05/2011

Gas Natural manté els beneficis en 387 milions

I. Pujol
1 min
Rafael Villaseca, conseller delegat de Gas Natural, ahir.

Barcelona.La debilitat de la demanda a Espanya i l'enduriment de l'escenari energètic han portat a Gas Natural Fenosa a mantenir el seu benefici durant el primer trimestre de l'any. El grup català va registrar uns guanys nets de 387 milions d'euros entre gener i març, només un 0,3% més que en el mateix període de l'any anterior.

El benefici brut d'explotació (ebitda) va créixer un 0,2%, fins als 1.296 milions d'euros, especialment a causa de la contribució de l'activitat gasista internacional. L'ebitda hauria crescut un 3% si es realitza una comparació homogènia, tenint en compte les desinversions realitzades durant l'any passat per complir amb el mandat de competència per la compra de Fenosa.

El deute financer de la companyia, participada per Criteria i Repsol, ascendia a 18.216 milions al final del primer trimestre. La facturació de Gas Natural Fenosa va situar-se en 5.357 milions d'euros, un 5,37% més.

Abertis

Una altra de les participades de Criteria, Abertis, va disparar el seu benefici un 131%, fins als 275 milions, a causa de les plusvàlues obtingudes amb la venda de la participació a la italiana Atlantia. Si no fos per aquesta operació, els guanys haguessin crescut un 4,1%, fins als 124 milions. La facturació va ser de 922 milions, un 0,3% menys.

stats