LES FINANCES CATALANES
Crònica 18/04/2012

Generalitat i ajuntaments rebran 2.787 milions per pagar proveïdors

O.m.
1 min
El president valencià, Alberto Fabra, amb els prínceps.

BARCELONA.Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, va avançar ahir que la Generalitat i els ajuntaments catalans disposaran de 2.787 milions d'euros provinents de línies de crèdit de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per pagar factures pendents als proveïdors. D'aquesta quantitat, tal com ja es va saber dilluns a la tarda, 1.984 milions corresponen a la Generalitat, mentre que la resta aniran destinats a les administracions locals.

"És una bona notícia per a Catalunya", va voler destacar la ministra Báñez, que va aprofitar la seva visita al Principat per inaugurar una oficina de la Seguretat Social al districte barceloní de Ciutat Vella. En tot cas, el cert és que la Generalitat, sense necessitat de recórrer a aquest pla de l'ICO, ja havia aconseguit reduir substancialment el seu deute amb els proveïdors al llarg dels últims mesos, segons van assegurar ahir a l'ARA fonts del departament d'Economia i Coneixement.

Aquest deute, segons constava en el projecte de pressupostos catalans, ascendia fins als 6.500 milions d'euros. Des d'Economia insisteixen que aquesta era una previsió de màxims que, amb el pas dels mesos, s'ha anat reduint. D'aquí que només hagin demanat a l'Estat 1.984 milions per pagar factures. En total, aquests diners serviran per pagar 450.000 comptes pendents de les administracions catalanes.

València demana 4.069 milions

El conseller d'Hisenda de la Generalitat Valenciana, José Manuel Vela, va assegurar ahir que el seu govern farà una petició de 4.609 milions a l'ICO per pagar els proveïdors. Aquests diners s'han de tornar en 10 anys i tenen un tipus d'interès del 5%.

stats