CALENDARI LABORAL
Crònica 06/12/2011

La Generalitat aposta per acumular els dies de pont en dilluns i divendres

T.g.
1 min
La Generalitat aposta per acumular els dies de pont en dilluns i divendres

BARCELONA.El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va defensar l'opció de la patronal CEOE de traslladar els dies de festa intersetmanals a dilluns i divendres per reduir l'impacte en el nivell de competitivitat català. Mena es va mostrar "rotundament" favorable a canviar el calendari dels ponts en les empreses, perquè els avantatges que comporten els festius entre setmana no compensen els perjudicis que provoquen a la indústria, segons una entrevista a l'emissora RAC1 recollida per Efe.

Per la seva banda, els sindicats UGT i CCOO van emetre un comunicat conjunt en què mostraven la seva disposició a negociar aquest tema, perquè encara no hi ha cap acord, malgrat el document que van rebre el passat 25 de novembre de propostes per negociar per part de la patronal.

En aquest sentit, un sondeig entre treballadors realitzat per l'empresa de recursos humans Randstad assegura que el 70% dels enquestats està disposat a traslladar els macroponts com els d'aquesta setmana. Amb tot, existeix un 42% dels ciutadans preguntats que destaquen que determinades celebracions, com Nadal, s'haurien de mantenir en el seu calendari per no desvirtuar-ne l'essència.

stats