REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Crònica 14/04/2012

La Generalitat firma amb només tres caixes l'acord anual de l'obra social

Toni Garganté
1 min
Isidre Fainé presideix La Caixa  i també la Federació Catalana  de Caixes.

BARCELONA.La Generalitat firmarà dilluns l'habitual acord anual amb les caixes catalanes que serveix per finançar projectes d'obra social. El procés de fusions obert al sistema financer ha afectat el sector de tal manera que només assistiran a la convocatòria tres caixes: La Caixa, Caixa Penedès (integrada a BMN) i Caixa Laitena (Bankia).

Fa tres anys encara van firmar les 10 caixes existents a Catalunya durant els últims 20 anys. En l'acord de l'any passat ja es van fer notar les baixes, amb només cinc entitats presents, les referides abans més CatalunyaCaixa (la fusió entre les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa) i Unnim (Terrassa, Sabadell i Manlleu). Prèviament, Caixa Girona ja havia desaparegut.

Fonts del sector van destacar l'absència de CatalunyaCaixa i Unnim (ahir va suspendre el pagament d'interessos d'una emissió de participacions preferents i d'una d'obligacions) en l'edició de l'acord d'enguany, tenint en compte que el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) encara les gestiona i tenen personalitat jurídica. Unnim ja ha estat subhastada al BBVA i CatalunyaCaixa serà venuda al juliol. L'any passat les cinc caixes que van firmar van acordar aportacions totals de 30 milions d'euros.

stats