Crònica 05/01/2012

Víctor Fuentes "La Generalitat valenciana ha perdut el crèdit dels empresaris"

Desequilibri "Hi ha hagut un augment constant del deute sense que ningú hi hagi fet res" Greuge "El finançament per càpita dels valencians és inferior a la mitjana"

D.m.
1 min

Quin és l'origen de la situació de pràctica fallida en què es troba la Generalitat valenciana?

L'origen és el desequilibri entre ingressos i despeses que s'arrossega des de fa molts anys i que ha anat augmentant el deute de manera exponencial. Hi ha hagut un augment constant de l'endeutament sense que ningú hi hagi fet res.

Quines mesures econòmiques expliquen aquesta situació?

Els successius governs del PP han optat, d'una banda, per una política de rebaixa d'impostos, amb la idea de vendre que aquí es pagava menys, i de l'altra, de fortes inversions en esdeveniments com la Copa Amèrica o la Fórmula 1.

El govern valencià diu que el sistema de finançament el perjudica.

I és veritat que el finançament per càpita del País Valencià és inferior a la mitjana espanyola. Ho va ser amb Aznar i ho ha continuat sent amb Zapatero.

Ara no hi ha més remei que retallar?

I apujar impostos per obtenir més ingressos. El problema principal és la caiguda dels ingressos, que ha fet que des de fa dos o tres anys la Generalitat hagi ajornat pagaments als proveïdors.

Els empresaris encara donen suport al PP?

El govern valencià ha perdut crèdit entre els empresaris, sobretot la petita empresa, que veu que no cobra les factures. La cambra de comerç ja se n'ha fet ressò.

stats