Crònica 09/04/2012

Ghaida Alhamwi: "Els sirians no poden seguir amb por que els entrin a casa i els matin"

Implicada Nascuda a Barcelona, filla de pares sirians de Homs, aquesta estudiant de 22 anys de la UPF ha creat l'Associació Siriocatalana per la Llibertat i la Democràcia

M.b.
1 min
Alhamwi en una manifestació a Madrid.

Des que fa un any va començar a divulgar a Catalunya la repressió d'Al-Assad, a Ghaida Alhamwi li consta que està fitxada pel règim. Malgrat que ella no ha rebut amenaces personalment, el govern sirià ha inspeccionat casa dels seus avis, a Homs, preguntant per ella.

Com s'organitzen i què demanen els sirians de Catalunya?

Des de la nostra associació organitzem manifestacions cada setmana, i també xerrades. Treballem per difondre el que està passant a Síria. Als 80 van morir 25.000 persones a Hama i ningú se'n va assabentar, i no volem que es repeteixi. Només esperem que Europa pugui ajudar els sirians, per dignitat humana.

Va enviar una carta al ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, per demanar la intervenció.

Sí, acompanyada de les 53.000 firmes que vaig aconseguir. Demanava l'entrada dels Cascos Blaus i que s'obrissin corredors humanitaris.

¿Creu que armar els rebels milloraria alguna cosa?

Els sirians fa un any que fan manifestacions pacífiques, però no poden seguir amb la por que entrin a casa seva i els matin, o sortir al carrer a comprar el pa sense saber si tornaran vius o morts. No poden morir així. Cal protegir els civils immediatament, i l'Exèrcit Sirià Lliure ho faria.

Què opina del termini, ara quasi incomplert, del 10 d'abril?

Cada cop que posen un termini al règim li donen més temps perquè mori gent cada dia. Donar temps sabent que al final no acceptaran el pla és inadmissible.

stats