LA CURSA CAP ALS JOCS D'HIVERN DEL 2022
Crònica 20/01/2011

Girona i Lleida ja es disputen oferir les instal·lacions als Jocs

Masella, la Molina, Boí-Taüll i Baqueira-Beret, lluny de la fredor que els Jocs d'Hivern del 2022 desperten a Barcelona, ja han començat a marcar perfil posant les instal·lacions a disposició de la candidatura.

N. Presas / D. Torrado
2 min
Les restes de les competicions de Snowboard Que aquest cap de setmana s'han disputat al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Girona/LleidaUn any després que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, llancés la candidatura de la ciutat als Jocs d'Hivern del 2022, la proposta potser no ha suscitat gaire entusiasme a la capital, però sí que ha començat a tenir ressò al Pirineu, amb les estacions esportives fent la carta de capacitats. L a Molina i Masella, segons el director de l'estació de Masella i president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí de Muntanya, Xavier Nolla, estan ben posicionades per fer proves d'esquí alpí en el cas que guanyi la candidatura catalana. Nolla recorda que la distància entre les dues estacions gironines i Barcelona és de només 99 quilòmetres en línia recta, i 137 per carretera.

En aquest darrer any, les dues estacions gironines han inaugurat dos telecadires desembragables d'alta velocitat i la Molina està immersa de ple en el Mundial d' snowboard . Sobre la possibilitat que el temps no acompanyi i nevi poc, Nolla posa d'exemple la temporada actual, en què, malgrat la poca neu que ha caigut i que ha obligat a endarrerir l'inici de la Pirena i de la Marxa Pirineu, es pot esquiar per tots els desnivells i remuntadors.

La candidatura de Barcelona-Pirineu 2022 està duent a terme estudis de viabilitat per decidir quines estacions són les més idònies per acollir proves de competició i formar part de la candidatura. El 2011 és l'any assenyalat per definir quines estacions acollirien les proves esportives. Per Nolla, el valor afegit de les pistes catalanes és que amb poques inversions estarien a punt per acollir els Jocs i que en alguns casos les estacions del Pirineu català estan més avançades que les de la ciutat russa Sotxi, que acollirà els Jocs del 2014.

Inversió rendible

Per la seva banda, el director general de l'estació lleidatana de Boí-Taüll, Jordi Sabaté, explica que ells s'han posat a disposició del comitè organitzador. El director general apunta en aquest sentit que les inversions a la neu sempre són molt costoses i que aspiren que la inversió que es faci es pugui rendibilitzar un cop finalitzi la competició.

Sabaté remarca, però, que encara queda molt per fer. "Nosaltres per ara aportem la nostra il·lusió i les nostres instal·lacions, que com a punt fort tenen que som l'estació més alta del Pirineu (amb una cota mínima que supera els 2.000 metres), que podem garantir millor que altres que tindrem neu, que tenim moltes pistes en pendent i que a més som un resort , que és un valor afegit", explica el director de Boí-Taüll.

El director comercial de Baqueira-Beret, l'estació més gran del Pirineu català, Roberto Buil, explica que ara per ara l'estació continua amb les inversions de millora que porta a terme cada any sense tenir en compte la candidatura Barcelona-Pirineu 2022. "No sabem si serem la candidatura escollida, seria massa arriscat planificar inversions ja", apunta aquest portaveu. Buil destaca que la seva estació podria acollir proves de descens d'esquí i supergegant.

stats