AEROLÍNIES
Crònica 24/12/2010

Girona seguirà pagant per Tenir Ryanair

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaLa Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç de Girona van tancar ahir un acord per allargar l'activitat de Ryanair a l'aeroport de la província fins al 2016. Les institucions aportaran 7,5 milions d'euros anuals en concepte de compra de publicitat de les comarques gironines, que difondrà a través dels canals publicitaris de l'aerolínia de baix cost. La Unió Europea restringeix les ajudes directes a les empreses, d'aquí que els governs fomentin l'activitat empresarial per la via de les promocions.

Per la seva banda, Ryanair es va comprometre a mantenir la presència a l'aeroport de Girona, una de les seves bases, perquè els passatgers anuals no baixin dels 4 milions.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va dir que l'acord dissipa possibles dubtes sobre la projecció de l'aeroport i serà fonamental per potenciar el turisme a la zona. Totes les alarmes van saltar el setembre passat quan Ryanair va anunciar que iniciava operacions a l'aeroport de Barcelona, i va fer créixer el temor que molts dels viatgers que utilitzaven l'aeròdrom gironí ara es decantessin pel Prat. L'aerolínia de baix cost genera més del 90% del trànsit de Girona.

La signatura de l'acord deixa en un no-res les amenaces de la Cambra de Girona, que va anunciar que deixaria d'aportar diners per mantenir la presència de Ryanair després de la supressió de les quotes obligatòries que pagaven les empreses a les entitats camerals.

L'aerolínia irlandesa operarà des de l'aeròdrom gironí 64 rutes l'estiu que ve, nou de les quals són noves: Cochstedt (Alemanya), Karlstad, i Skelleftea (Suècia), Kristianstad (Noruega), Rzeszow i Szczecin (Polònia), Tallinn (Estònia), Zadar (Croàcia) i Plovdiv (Bulgària).

stats