Crònica 19/05/2011

Gomà promet una renda mínima que unifiqui les ajudes

Roger Tugas
1 min

Barcelona.La lluita contra la pobresa és una eix clau en el programa d'ICV-EUiA, però també serveix als ecosocialistes per treure pit de la seva gestió al govern de Barcelona. El seu alcaldable, Ricard Gomà, va reivindicar ahir que aquest mandat ha servit perquè el consistori hagi pactat i aprovat diversos plans contra la pobresa i que n'hagi incrementat notablement els recursos, fins al punt que un 10% dels ciutadans estan vinculats a algun d'aquests programes per a la inclusió social.

Tanmateix, Gomà defensa que el seu futur govern d'esquerres ideal ha de ser més ambiciós, i per això posarà sobre la taula noves reivindicacions com implantar una renda mínima garantida que unifiqui totes les prestacions no contributives i aporti als seus receptors una quantitat que mai quedi per sota del llindar de la pobresa -per a una persona que viu sola voreja els 750 €-, com passa ara amb molts jubilats.

Una altra de les mesures de Gomà és el pagament d'una part del lloguer a aquelles persones que, cobrant menys de 1.500 € nets al mes, dediquin més del 30% dels seus ingressos a pagar el pis. L'Ajuntament, per ICV-EUiA, també hauria de prestar suport econòmic a les famílies en risc de ser desnonades.

Les dificultats econòmiques seran evidents, però Gomà vol que el consistori concentri les seves inversions en sòl per fer habitatge protegit i en equipaments socials de proximitat. L'objectiu de pobresa zero a Barcelona s'ho val.

stats