ATUR I INFLACIÓ
Crònica 15/06/2011

Gómez i sindicats exculpen ara el marc laboral

Miquel Codolar
1 min
El ministre de Treball amb el secretari de CCOO.

Santander.Malgrat el distanciament generat per la reforma dels convenis, el govern espanyol i els sindicats van adoptar ahir un mateix discurs per restar importància a la reforma laboral i fer responsables de la crisi i l'atur la bombolla immobiliària provocada pels bancs. El primer a exculpar el marc laboral va ser el ministre de Treball, Valeriano Gómez.

Els líders sindicals van iniciar la seva conferència amb el mateix discurs tot i que per CCOO i UGT la responsabilitat és compartida entre els bancs i els governs que han "alimentat la bombolla del totxo". Isidre Fainé, de la CECA, va dir que a cadascú "li toca" una part de responsabilitat. El president de la CEOE, Joan Rosell, va carregar contra l'absentisme a més de defensar que es desvinculin "per sempre" els sous de l'IPC.

Inflació a la baixa

Precisament ahir es va conèixer que la inflació ha caigut al maig per primera vegada des de l'agost del 2010. L'índex es va quedar en el 3,5%, tres dècimes per sota de l'abril. Pel que fa a la reforma dels convenis, Gómez va posar en dubte l'autoritat de Rosell i va dir que la CEIM havia imposat que no se signés l'acord per fer un favor al PP. Rosell va contestar que hi havia organitzacions més dures que la patronal madrilenya i que ell sostindria posicions "més extremes".

stats