16/02/2011

Google i Facebook es troben a Android

2 min

200 milions de persones accedeixen a Facebook amb el seu telèfon mòbil. Un estudi recent indica que el 28% dels usuaris de menys de 35 anys comencen el dia connectant-se a la xarxa social abans de sortir de sota els llençols. A ells s'adrecen els smartphones ChaCha i Salsa que HTC va presentar ahir. En lloc d'una aplicació suplementària per al sistema operatiu Android, els dos models disposen d'un botó d'accés directe a les funcions principals de Facebook. El Salsa té pantalla tàctil, mentre que el ChaCha (a la foto) incorpora un teclat físic. Els dos aparells s'uneixen als que la britànica INQ té des del 2009, i que a Barcelona ha renovat amb l'adopció d'Android, que s'imposa com a estàndard del mercat i aviat superarà en presència l'actual líder, Nokia. Continua sense haver-hi, però, autèntics mòbils Facebook , amb els quals l'usuari s'identifiqui en aquesta xarxa social i no a la plataforma de Google. De moment, els dos líders d'internet hauran de continuar convivint.

Peter Chou, conseller delegat d'HTC, va presentar quatre productes més amb el sistema operatiu de Google: tres smartphones tàctils (Desire S, Wildfire S i Incredible S) i un tablet amb pantalla de 7 polzades (Flyer). Tots incorporen la capa Sense d'interfície gràfica, que presenta informació actualitzada a la pantalla inicial d'Android i els diferencia d'altres mòbils que fan servir aquest sistema operatiu. El Flyer sortirà acompanyat d'un servei de videoclub online i d'una plataforma de jocs en xarxa.

Molts telèfons que s'estan presentant aquests dies a Barcelona incorporen processadors de doble nucli amb velocitats d'1,2 i 1,4 GHz, amb capacitat per executar les aplicacions més exigents. Comencem a portar a la butxaca equips de potència comparable a alguns ordinadors, i els fabricants de components no s'aturen: Qualcomm va presentar ahir els seus xips Snapdragon Krait de quatre nuclis, que assoliran els 2,5 GHz. El punt feble de tot plegat segueix sent l'alimentació: amb pantalles més grans, xips més ràpids i connexions permanents, els aparells consumeixen una quantitat d'energia que les tecnologies actuals de bateries no poden proporcionar. El resultat és que cal portar sempre el carregador a sobre.

stats