Crònica 21/07/2011

El Govern admet que Catalunya no participarà en la gestió del Prat

Sara González
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ahir, abans de l'aprovació dels pressupostos.

Barcelona.Que Catalunya tingui cinc dels nou representants del consell rector de la societat de control de l'aeroport del Prat no equival a tenir cap mena de participació en la gestió de la infraestructura. Ho va reconèixer ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, que va admetre que el Govern no ha aconseguit tenir el paper determinant "que es volia en el seu moment". Mas va justificar la rebaixa de les expectatives inicials: "Des que es pren la decisió de privatitzar, la gestió la té una empresa privada. Vigilar i renovar la concessió és la gran influència que el Govern pot tenir".

Després que Josep Antoni Duran i Lleida presentés la representació majoritària catalana a l'òrgan de vigilància del Prat com un clar avenç de la reunió de la comissió bilateral, Mas va ser menys entusiasta amb el grau de la participació catalana. Els republicans van replicar ahir. "No poden fer passar bou per bèstia grossa", va denunciar la portaveu parlamentària, Anna Simó, que va denunciar el conformisme del Govern i el va emplaçar a "liderar un front de país" per aconseguir un paper en les decisions estratègiques.

En canvi, qui va fer marxa enrere va ser el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va admetre, després de ser desmentit per Duran, que la seva proposta de reclamar a l'Estat part dels beneficis de la privatització del Prat per eixugar part del deute de Catalunya la va fer a títol personal. "Era només una reflexió personal", va excusar-se el conseller, que va afegir que no és una "qüestió viva a l'agenda del Govern d'acció política".

759 milions per eixugar dèficit

Pel que fa als 759 milions d'euros en infraestructures pendents del 2008 que Catalunya rebrà de l'Estat per la disposició addicional tercera i que ja estaven contemplats als pressupostos del 2011, Mas va puntualitzar que no seran invertits, sinó que es destinaran a reduir el dèficit. El president va definir com a "correctes o bons" els resultats obtinguts en alguns temes plantejats a la bilateral i va anunciar que pròximament hi hauria més acords, però no va voler "llançar campanes al vol".

stats