TURISME I OCI
Crònica 01/02/2012

El Govern vol Las Vegas però no canviarà lleis

Ara
1 min
El projecte pot comportar uns 120.000 llocs de treball.

BARCELONA.El portaveu del Govern, Francesc Homs, va reiterar ahir l'interès de la Generalitat per acollir el macrocomplex d'oci que el grup nord-americà Las Vegas Sands -propietat del multimilionari Sheldon Adelson- vol instal·lar a Espanya. No obstant, Homs va advertir que el projecte haurà de complir amb la legalitat i tenir "sentit comú", en referència a les declaracions fetes ara fa unes setmanes per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i l'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, que es van mostrar disposades a canviar la normativa per als inversors.

El Govern i la Comunitat de Madrid es disputen acollir una inversió d'entre 15.000 i 18.800 milions d'euros fins al 2022, que suposaria la creació d'un mínim de 120.000 llocs de treball, 20.000 dels quals directes, segons Homs.

A prop de l'aeroport del Prat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va explicar ahir a RAC1 que la Generalitat està buscant 200 hectàrees per proposar als inversors de Las Vegas en una zona propera a l'aeroport del Prat, al costat de Barcelona.

Es preveu que el macrocomplex d'oci sumarà unes 36.000 habitacions en diferents hotels, a més de casinos, camps de golf, comerços, restaurants i centres de convencions, i serà semblant als que ja existeixen a Las Vegas, Macau i Singapur.

stats