CIMERA ECONÒMICA
Crònica 23/03/2011

El Govern pica l'ullet al PSC per pactar mesures anticrisi concretes

Sara González
2 min

BARCELONA.Convergència és conscient que els acords amb el PSC passen sempre menys factura que una foto amb el PP. I els socialistes necessiten exhibir els fruits de la seva tasca a l'oposició. Per això els dos partits aniran a la cimera anticrisi de divendres -una de les monedes de canvi que el PSC va imposar per fer possible amb la seva abstenció la investidura d'Artur Mas- amb la voluntat d'arribar a grans acords per impulsar l'economia productiva de Catalunya. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va recordar ahir que la realització de la cimera és una decisió que es va "adoptar conjuntament" amb els socialistes i que, per tant, la "prioritat" serà arribar a pactes amb el PSC. Homs va subratllar que el Govern confia extreure de la trobada "mesures tan concretes com sigui possible" perquè tinguin una traducció pràctica.

La parella de ball ja està triada, tot i que Homs va puntualitzar que la voluntat del Govern és "no excloure ningú" i va insistir que "hi ha prou maduresa institucional" per arribar a acords. De fet, el portaveu va fer gala del clima d'entesa entre CiU i PSC, que comparteixen la necessitat "d'identificar espais de consens, de diagnòstic i de propostes de mesures". Avui el consell assessor econòmic que lidera Salvador Alemany lliurarà als partits de l'oposició i als agents socials que participaran a la cimera el document de treball que servirà de "punt de partida", fet que ha estat criticat durant els últims dies per l'oposició, que considera que l'haurien d'haver tingut amb més antel·lació.

"Esperem que el document vagi més enllà i faci propostes concretes i permeti treballar de manera eficient les 48 hores que quedaran", va assegurar la portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet. Més escèptic es va mostrar el portaveu del PP, Enric Millo, que va assegurar que la cimera serà "una costellada". En aquesta línia es va pronunciar ICV, mentre ERC va lamentar que una cimera d'aquesta magnitud es prepari a corre-cuita.

stats