Crònica 15/04/2011

El Govern amplia en 160 milions els bons a dos anys

Toni Garganté
1 min

Barcelona.El departament d'Economia va anunciar ahir l'ampliació en 160 milions d'euros de l'emissió de bons per a particulars a dos anys, després de cobrir els 800 milions inicials. La demanda va superar durant el matí d'ahir el límit en 55 milions, i va suposar que es decidís augmentar la quantitat i el termini. Això vol dir que a partir d'ara hi haurà temps fins dilluns que ve, dia 18, per comprar 105 milions -un cop descomptats els 55 milions esmentats- de bons a dos anys, a un tipus d'un 4,75%.

Això sí, la comissió que rebran els bancs serà més baixa, i passarà d'un 2% a un 1%, un cop esgotat el tram assegurat. Respecte a l'emissió a un any, es mantenen els plantejaments inicials. És a dir, un límit de 1.900 milions a un preu d'un 4,25%.

Junta de Banc Sabadell

D'altra banda, la junta d'accionistes de Banc Sabadell va aprovar ahir un dividend complementari de 0,06 euros per acció, un augment que vol dir que la retribució total de l'accionista per a l'any 2010 pujarà 0,15 euros per acció. L'assemblea d'accionistes també va reelegir el vicepresident Isaak Andic com a conseller de l'entitat.

En el seu discurs davant els accionistes, Oliu va insistir en les oportunitats que es poden produir en el segment de caixes. "El banc té una capacitat de gestió contrastada en processos d'integració bancària ,aconseguida els últims anys amb incorporacions amb molt d'èxit d'entitats bancàries en el nostre perímetre i que mereix l'atenció d'inversors internacionals interessats a participar en el procés de reestructuració de les caixes".

stats