Crònica 03/12/2011

El Govern denunciarà els treballadors amotinats a la presó Model

Ara
2 min
Dos-cents cinquanta funcionaris es van concentrar davant la presó Model de Barcelona ahir al matí.

BARCELONALa Generalitat va anunciar ahir a la tarda que emprendrà accions legals contra els 250 funcionaris de presons que es van amotinar davant de la Model, a l'Eixample de Barcelona, per protestar contra les retallades a serveis penitenciaris.

La concentració va ser dissolta per agents dels Mossos d'Esquadra de manera violenta i va provocar que els sindicats de la funció pública i l'administració trenquessin les seves negociacions sobre les retallades de sous i condicions de feina que ha imposat l'executiu de CiU.

El director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, va explicar que emprendran les accions "pertinents" contra els funcionaris que van bloquejar l'entrada de la presó i van provocar la suspensió d'alguns judicis i diversos incidents.

Parés va dir que el bloqueig de la presó ha fet que alguns presos hagin cremat papers dins del recinte i provocat moments de confusió i perill. "Hem estat al límit d'una situació de què ara ens podríem estar penedint, fins i tot amb pèrdues de vida humanes", va afirmar el director general.

Els treballadors es van concentrar ben d'hora, van impedir l'entrada a empleats i familiars de reclusos i van insultar alguns directius de la presó quan arribaven a la feina.

La concentració va ser dissolta sense contemplacions pels agents de la policia, fins al punt de provocar algunes ferides. Fonts de la UGT de Catalunya van explicar a l'agència Efe que, a causa de la càrrega policial, com a mínim dos membres d'aquest sindicat que protestaven han resultat ferits "amb sang" i han hagut d'accedir a un centre sanitari.

L'actuació policial va ser durament criticada pels sindicats dels funcionaris de presons. Segons aquests, l'estratègia del Govern i la contundència policial es deuen a una pretensió "d'enfrontar i dividir els treballadors públics" i són conseqüència directa de la política d'ajustos de l'executiu de Mas, que han enfrontat el Govern amb les centrals sindicals de funcionaris.

stats