Crònica 02/03/2011

El Govern dóna allargs a la rebaixa de Renfe

Carles Arbolí
1 min

BARCELONA.Molt i de pressa haurien de canviar les coses perquè dilluns vinent els usuaris de Rodalies de Renfe es trobin amb l'anunciat descompte del 5% en el preu dels bitllets, proposat pel govern espanyol. La Generalitat està allargant la presa de la decisió final perquè no està d'acord a haver d'aplicar aquesta mesura sense haver estat consultada abans pel govern espanyol i, sobretot, perquè vol reclamar fins al final algun tipus de compensació econòmica. "Ja n'hi ha prou que es vagin prenent decisions improvisades a costa de l'erari públic de la Generalitat", va dir ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Fonts del Govern van assenyalar que la decisió final s'ha de prendre en el marc de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), que encara no ha convocat la reunió per tractar aquest assumpte.

Els dubtes de la Generalitat són ara com combinar una mesura ben vista per la ciutadania -rebaixar el preu del bitllet per promoure l'ús del transport públic- amb la reclamació perquè aquesta baixada dels ingressos es compensi econòmicament. "Ells conviden a cafè, la gent se'l pren i llavors et diuen que paguis el compte", va ironitzar ahir Homs, que a preguntes dels periodistes tampoc va voler aclarir si la rebaixa del 5% a Rodalies seria efectiva dilluns, com passarà a la resta de l'Estat. "Es decidirà en el marc de l'ATM", va insistir el portaveu, que no va marcar cap termini per convocar la reunió.

stats