Crònica 18/04/2012

El Govern deu 75 milions a les llars d'infants municipals

S.s.
2 min

BARCELONA.Els deutes de la Generalitat amb els ajuntaments per la subvenció a les llars d'infants municipals del curs 2010-2011 puja a 74,8 milions d'euros en total, segons una resposta parlamentària del departament a preguntes d'ERC. Les ciutats que acumulen més quanties impagades són Barcelona, amb 3,7 milions; Sabadell, Terrassa i Mataró, amb prop d'1,5 milions cadascuna, i Lleida, amb 1,3 milions.

Aquests "imports pendents" es pagaran, segons el text del Govern, per mitjà de l'acord signat el mes passat amb les diputacions provincials, que es van comprometre a assumir més de 200 milions del deute que el Govern té amb els consistoris per diversos conceptes. El deute en escoles bressol per al curs 2010-11 correspon a la subvenció de 1.600 euros per plaça que la Generalitat va fixar per a aquell curs i amb què reduïa un 11% el seu ajut habitual, de 1.800 euros.

Aquests 75 milions, però, no inclouen la subvenció corresponent al curs actual 2011-12, pel qual Ensenyament va anunciar una bestreta de 1.300 euros per plaça, que tampoc no ha arribat encara als ajuntaments. Per al curs vinent, la Generalitat ha proposat rebaixar encara més la subvenció, a 1.000 euros per plaça, cosa que suposaria una retallada global del 44%.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) va aprovar ahir, en una executiva extraordinària, una resolució per reclamar al Govern que torni als 1.600 euros per plaça. L'FMC, que proposarà a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que subscrigui la reclamació, demana un acord com més aviat millor per no allargar la incertesa sobre els preus d'escola bressol el curs que ve.

BCN no descarta encariments

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, per exemple, va anunciar ahir que el seu consistori assumirà part de la retallada "per tal que les famílies no hagin de pagar més d'un terç de la plaça". Tot i així, no descarta un increment dels preus per als pares "per sobre de l'IPC".

stats