FINANÇAMENT
Crònica 19/09/2011

El Govern oferirà la possibilitat de reinvertir els bons de l'any passat

T.g.
1 min
Mas-Colell estudia els serrells de la nova emissió.

Barcelona.La Generalitat prepara una nova emissió de bons minoristes d'entre 3.000 milions i 3.800 milions d'euros que servirà en part per retornar la primera operació que va fer el tripartit el novembre de l'any passat. Dins d'aquesta operació de finançament, el departament d'Economia també valorarà la possibilitat que els bonistes de la primera emissió puguin reinvertir el capital principal que hi van destinar en la nova col·locació pública, segons van assegurar fonts financeres.

Naturalment, els usuaris també podran executar el compromís inicial de l'emissió de novembre del 2010 de recuperar tot el dipòsit realitzat i el seu rendiment. Però el Govern espera renovar entre un 70% i un 80% el venciment dels 3.000 milions que va col·locar el tripartit, segons informa Efe.

Els inversors particulars podran escollir a partir del 31 d'octubre i fins al 14 de novembre entre reinvertir els bons a un any, amb un tipus d'interès del 4,25%, a dos anys al 4,75% o bé a tres anys, amb un rendiment superior del 5,25%. D'aquesta manera, la Generalitat s'estalviarà tornar part de la primera emissió, allargar part de la quantitat a tres anys i aconseguir alhora renovar la confiança amb els inversors minoristes, que ja han començat a a acostumar-se a aquest tipus d'operacions.

stats