Crònica 08/09/2011

El Govern presenta 'in extremis' el recurs al TSJC per mantenir el model d'immersió lingüística

Ara
1 min

BARCELONA.A les tres de la tarda, just a l'hora en què s'esgotava el termini legal, la Generalitat va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el recurs a la interlocutòria que dóna un termini de dos mesos per incloure el castellà com a llengua vehicular a les aules. El principal argument jurídic del recurs es basa en el fet que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut no va declarar inconstitucional el sistema d'immersió lingüística i que, en anteriors sentències del mateix TC, ja s'havia avalat un model que, segons destaca la Generalitat, ha representat un èxit pedagògic i de cohesió social en les últimes tres dècades i que compta amb el suport d'una gran majoria de la ciutadania de Catalunya i dels grups parlamentaris.

Un altre dels arguments per reafirmar la legalitat del model és que la llei d'educació de Catalunya (LEC), que empara la immersió, està en aquests moments vigent i no ha estat recorreguda en els aspectes que afecten directament aquest model. A més, els serveis jurídics del Govern mantenen que només el TC pot modificar una llei i que, per tant, ni la sentència del Suprem, de desembre del 2010, ni la interlocutòria del TSJC que demana que s'executi són competents per obligar a canviar un text normatiu.

Mentrestant, i a l'espera de les mobilitzacions convocades per dilluns a favor del model d'immersió lingüística, es van repetint les mostres de suport. Ahir van ser totes les universitats catalanes, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya i l'Associació d'Inspectos d'Educació de Catalunya, les que van demanar la continuïtat del model escolar. També l'Ajuntament de Lleida prepara una moció de suport.

stats