RETALLADES A LA FUNCIÓ PÚBLICA
Crònica 27/01/2012

El Govern reduirà un 15% la jornada i el sou a 7.000 interins

Elena Freixa
2 min

BARCELONA.La Generalitat va anunciar ahir que reduirà un 15% la jornada i el sou a 7.103 interins dins les mesures d'estalvi que afecten la funció pública. La reducció de jornada s'havia calculat inicialment en el 33%, però el Govern l'ha corregit després de comprovar que la mesura incidirà sobre les categories més baixes de l'administració i, per tant, els salaris més baixos.

La jornada reduïda entrarà en vigor a mitjans de febrer, quan quedi aprovada i publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2012, i els interins ho notaran a les nòmines del març. La vicepresidenta, Joana Ortega, va dir ahir al Parlament que l'estalvi serà de 32 milions d'euros i la reducció de jornada s'allargarà un màxim de dos anys. En total, les retallades al personal de la funció pública han de suposar un estalvi de 625 milions, segons els càlculs de governació.

Vaga de TMB durant el Mobile

L'assemblea de treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va amenaçar ahir amb una vaga el 27 de febrer, coincidint amb el congrés de tecnologia mòbil -Mobile World Congress-. Les retallades plantejades per l'Ajuntament són la font del conflicte amb els treballadors, que acusen els responsables de l'empresa d'una "mala gestió" dels recursos públics. Els treballadors del metro i els autobusos ratificaran avui si donen suport a la vaga de quatre hores, que han convocat els sindicats CGT, PSA i Actub, majoritaris entre els conductors de bus. Els treballadors van fer ahir una primera mobilització de rebuig a les retallades que va reunir 3.000 persones, segons els convocants.

L'esclat a TMB se suma a la indignació de tota la funció pública per les mesures d'austeritat del Govern. La Plataforma Prou Retallades ha convocat una manifestació ciutadana demà a la tarda.

stats