IMMIGRACIÓ
Crònica 07/03/2011

El Govern regularà l'ús del burca per preservar la dignitat de la dona

Seguint la línia del que ja han fet molts ajuntaments catalans, el Govern regularà l'ús del burca "per preservar la dignitat de la dona", segons va dir ahir la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

L.b.
1 min

Barcelona.El Govern avala les decisions que diversos ajuntaments han pres per prohibir l'ús del burca i el nicab en espais municipals i en regularà l'ús. Un dels motius, és precisament per simplificar administrativament les normes que han aprovat els consistoris.

Quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decretar la suspensió cautelar de l'ordenança municipal de Lleida que prohibia el vel integral en espais públics, el Govern ja es va posicionar a favor d'estendre la prohibició a tot el país. Ara la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha confirmat que el Govern té intenció de regular l'ús del vel integral. Segons Ortega, l'objectiu és "preservar la dignitat de la dona". Es tracta d'una de les prioritats de l'executiu català tot i que és un debat que encara no s'ha iniciat.

"Des del Govern compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona i això no implica que la dona hagi d'anar tapada o oculta darrere d'una cortina de roba. Tot allò que vagi dirigit a preservar la dignitat de la dona serà benvingut i el govern prendrà les mesures necessàries per fer-ho efectiu", va dir ahir Joana Ortega durant la clausura de l'Escola d'Hivern de la Unió de Joves, que es celebrava a Lleida.

Segons Ortega, s'ha trigat molts anys a aconseguir la igualtat de drets entre homes i dones i "per això demanem als que vinguin a viure aquí el màxim respecte pels drets humans, inclòs el fet que la dona es pugui exhibir en públic amb llibertat".

Molts ajuntaments ja han regulat aquesta qüestió, com l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Sabadell, Reus o Tarragona.

stats