AJUSTOS A L'ADMINISTRACIÓ
Crònica 06/12/2011

El Govern vol reprendre divendres el diàleg amb els funcionaris

R.t.
2 min
La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega.

BARCELONA.Les converses entre el departament de Governació i els sindicats de treballadors de la Generalitat a l'entorn de la taula general de la funció pública van quedar trencades divendres, quan els representants del Govern van marxar culpant els seus interlocutors d'una protesta a la presó Model que, afirmaven, posava "en risc la seguretat". Tanmateix, aquella situació, que les dues parts reconeixien com a tensa i difícil de reconduir, va camí de resoldre'ls com a mínim per permetre reprendre el diàleg.

Així ho van afirmar ahir fonts de Governació consultades per l'ARA, que asseguraven que la secretària d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré, havia mantingut converses telefòniques amb representants dels treballadors que haurien de servir per aplanar el camí. Els contactes han de seguir demà per culminar una nova trobada presencial, la quarta, per divendres.

Durant aquestes converses, els sindicats s'haurien compromès -com els reclamava Governació- a intentar controlar les protestes dels treballadors del sector públic per garantir el normal funcionament de les administracions o la seguretat pública. "El compromís hi és, però la garantia total accepten que és complicada", expliquen fonts del departament. De fet, els sindicats asseguren que desconeixien la mobilització espontània a la Model. Alhora, els sindicats van reclamar al Govern que especifiqui amb més concreció les 19 mesures que han posat damunt la taula. Els sindicats de la funció pública presents -CCOO, UGT i IAC- volen conèixer el percentatge de salari que l'executiu vol retallar i el nombre d'interins que acomiadaria. El Govern posarà damunt la taula l'eliminació de 117 alliberats sindicals per mantenir només els mínims que fixa la llei.

Governació vol arribar a un acord a mitjans de mes, un repte difícil, sobretot havent perdut una setmana. Però el responsable del sector de la Generalitat de la UGT, Xavier Casas, afirmava ahir al vespre que desconeixia aquests nous contactes.

stats