DECLARACIONS POLÈMIQUES
Crònica 12/10/2011

El Govern secunda l'opinió de Duran sobre el PER

Sara González
1 min

Barcelona.CiU es manté ferma i unida davant les polèmiques declaracions que en els últims dies ha fet el seu candidat a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre els jornalers andalusos i la immigració. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar ahir que l'executiu català comparteix amb "tota la literalitat" les paraules de Duran, que va lamentar que els pagesos catalans pateixin perquè els preus que els paguen per la fruita són molt baixos mentre que a Andalusia els jornalers cobren el PER i "passen tot el dia al bar del poble".

Homs va manifestar que l'executiu comparteix i se sent "plenament còmode" no només amb aquesta consideració, sinó també amb les opinions que en els últims dies ha fet públiques el líder d'Unió sobre la immigració. La setmana passada va afirmar que la immigració és "un problema" en alguns barris i escoles públiques en les quals "la presència massiva" d'alumnes nouvinguts fa "endarrerir" el nivell acadèmic.

Les paraules de Duran -que ja ha dit que no pensa demanar disculpes a ningú per explicar "la realitat"- han estat criticades especialment a Andalusia, on el candidat de CiU serà reprovat pel Parlament.

stats