BENESTAR SOCIAL
Crònica 28/09/2011

El Govern tanca el cas PIRMI i n'exclou 6.500 persones

La purga de la renda mínima d'inserció (PIRMI) s'ha tancat amb prop de 6.500 exclosos. Un de cada cinc beneficiaris (19%) incomplia els requisits per cobrar l'ajuda, segons ha revelat el Govern.

Carles Arbolí
2 min

BARCELONA.Després de gairebé dos mesos de polèmica i d'haver provocat la indignació dels col·lectius socials, la Generalitat ja ha posat xifres a la revisió del programa de la renda mínima d'inserció, coneguda anteriorment com a PIRMI: el 19% dels perceptors de la prestació -unes 6.500 persones- deixaran de cobrar-la després que s'hagi detectat que hi havia algun tipus d'irregularitat. Es tracta sobretot de casos en què, durant aquests dos mesos, ha estat impossible localitzar el beneficiari, o bé que en les circumstàncies actuals ja no complien els requisits per rebre l'ajuda.

Tot i això, el departament admet que les xifres poden anar canviant perquè es tracta d'una ajuda dinàmica. Recentment s'han aprovat 500 sol·licituds més i properament es reunirà una nova comissió que n'haurà de donar d'altres.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va especificar ahir, en declaracions a RAC1, que una cinquena part dels beneficiaris del PIRMI no el continuaran percebent perquè no complien les condicions. "No han cobrat durant dos mesos i no han vingut. En altres casos, s'ha tramitat el seu cobrament i se'ls pagarà", va afegir el conseller.

Amb aquests resultats a la mà, Cleries va seguir defensant la revisió aplicada de manera conjunta amb el departament d'Economia i Empresa. "S'ha posat ordre per conèixer qui rebia l'ajuda i, en algun cas, encara hi ha reclamacions que s'estan acabant de resoldre", va detallar el conseller.

Malgrat aquesta primera purga , els tècnics encara estan fent entrevistes personalitzades per comprovar si el perfil de la persona atesa és laboral o incorpora una problemàtica social afegida. "Creiem que caldrà atendre-les de manera diferenciada", va subratllar el titular de Benestar. "A la persona que el seu únic problema és que no té feina, que és molt greu, hem d'oferir-li un pla d'ocupació perquè potser haurà de treballar d'una altra cosa diferent, i aquí el protagonisme correspon sobretot a la conselleria d'Empresa i Ocupació", mentre que en els perfils més socials, segons Cleries, s'han de posar a disposició dels afectats "mecanismes de reinserció social que ha d'acabar en un procés laboral perquè acabin tenint una feina".

stats