Crònica 28/01/2012

La mort de Granollers eleva a 6 els casos de violència masclista

Joan Serra
2 min
Els agents van tallar el carrer Àngel Guimerà de Granollers per inspeccionar el domicili.

BARCELONA.La mort d'una dona de 51 anys, el cadàver de la qual presentava signes de violència, va agitar ahir el barri de Sant Miquel de Granollers (Vallès Oriental). Durant la jornada va prendre força la hipòtesi d'un nou cas de violència de gènere, que elevaria fins a sis el nombre de víctimes mortals registrades en aquest inici d'any a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra mantenien, al tancament de l'edició, totes les línies d'investigació obertes i no havien practicat cap detenció.

Els agents van trobar el cos de la dona ahir al migdia en un domicili del carrer Àngel Guimerà. La policia, que va recollir proves a l'habitatge, va tallar el trànsit al carrer fins que es va fer l'aixecament del cadàver, poc abans de les quatre de la tarda. Segons l'ACN, una veïna va declarar als agents que una filla de la víctima se li havia aproximat plorant i li havia explicat que el seu pare havia estat l'autor de l'agressió mortal abans d'abandonar el pis. L'home continuava desaparegut ahir a la nit. La mateixa veïna, que no es va voler identificar, va detallar que el matrimoni era d'origen magribí. L'agència Efe va informar que durant la jornada de divendres els Mossos d'Esquadra van buscar a l'entorn del domicili l'arma blanca amb què presumptament es va cometre el crim.

La mort de la veïna de Granollers pot fer que s'incrementi el còmput de víctimes per violència masclista d'aquest 2012. Si es confirmés que el marit en va ser el responsable, a Catalunya hauran mort en només 27 dies sis dones a mans de les seves parelles. El degoteig d'assassinats a Catalunya va començar el primer dia de l'any a Girona i després es van registrar nous casos a l'Ametlla de Merola, Tarragona, Mollet del Vallès i Santa Coloma de Queralt. Encara queda per aclarir la mort, dimarts, d'una dona de 26 anys a Olot. La víctima, originària de l'Índia i mare d'una criatura de cinc anys, va morir apunyalada a casa. El marit i el cunyat van avisar la policia, que manté oberta la investigació, centrada en l'entorn de la dona.

stats