Publicitat
Publicitat

JUSTÍCIA

Guàrdia civil denunciat per agressió lingüística

Un jove advocat fiscalista d'inicials D.T. va denunciar als Mossos que ahir va rebre diverses agressions de mans d'un caporal de la guàrdia civil a l'aeroport del Prat quan es dirigia a agafar un vol com cada divendres al migdia per anar a estudiar un màster a Madrid. Segons el denunciant, dos agents se li van acostar després que l'empleat de seguretat l'obligués a travessar dues vegades el detector de metalls i li van preguntar si tenia cap problema. Llavors D.T. els va respondre que no en català i, segons explica, el caporal "amb una actitud burlesca i agressiva" li va exigir que li parlés en castellà i, en no rebre resposta, el va dur a una petita sala.

En aquell moment, el denunciat hauria canviat d'idioma, però tot i això el guàrdia civil li va pegar amb una porra o un element metàl·lic a la cama i després el va colpejar cinc vegades a la cara amb la mà estesa, segons consta a la denúncia, mentre li cridava " polaco de mierda " i " habla ahora en castellano si tienes cojones ". L'altre policia, més jove, s'ho hauria estat mirant. Al cap d'una estona, i sense voler ensenyar el número de placa, van fer-lo sortir de la sala i el van denunciar per insults i no voler-se identificar.

Un cop fora, els Mossos el van acompanyar a fer-se la revisió mèdica i li van tramitar la denúncia. "Estic disposat a anar fins al final", afirma ara D.T.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT