AVUI SERÀ NOTÍCIA
Crònica 23/02/2011

Guardiola firma 30 anys del cop d'estat Jocs a Tarragona?

2 min

Josep Guardiola és un home de paraula i tal com ja va anunciar allarga el seu vincle amb el Barça un any més. Avui signarà el contracte i es farà la foto de rigor per escenificar el lligam amb el club, que segueix sent molt similar al que ja havia firmat les últimes temporades amb l'altra junta. Continuarà amb la fórmula de 1+1 i condicionarà la seva tasca a la vinculació, també, del cos tècnic. No oferirà cap roda de premsa per comentar l'acord, si bé és cert que en altres ocasions ja ha contestat a les preguntes que li feien els periodistes sobre el tema. Es tanca, doncs, l'episodi contractual, aquest any sense l'ajuda de Manel.

Q uan es compleixen 30 anys de l'intent frustrat de cop d'estat, 150 dels 350 diputats que aquell dia eren al Congrés quan va entrar a trets Tejero tornaran a asseure's avui al que va ser el seu escó. La cambra baixa espanyola vol rememorar aquelles 18 hores de segrest històric en què la jove democràcia va trontollar. Els diputats del 1981 dinaran amb el rei i els presidents del govern i del Congrés i els líders polítics de l'època. La commemoració del cop frustrat la va decidir a principis d'aquest mes de febrer la junta de portaveus de la cambra baixa a proposta del seu president, José Bono. Curiosament, Bono és un d'aquells diputats que van viure en directe el 23-F que encara estan en actiu -i en plena forma-, com també ho és el vicepresident tercer, Manuel Chaves, i els diputats del PSOE Alfonso Guerra, Juan Barranco i José María Benegas. Sense oblidar mai el popular i incombustible Manuel Fraga. És qüestió de memòria històrica.

A vui se sabrà si Tarragona serà la seu dels Jocs del Mediterrani del 2013. La seva candidatura té la forta competència de la ciutat turca de Mersin. Són les dues ciutats que tenen més números per guanyar la votació. Hi ha una tercera candidatura, la de Trípoli, que tothom descarta simbòlicament per la situació política actual de Líbia. La votació està convocada a les sis de la tarda, quan 78 persones decidiran a través d'internet quina de les ciutats és l'escollida per acollir els vint-i-setens jocs. Malgrat que en aquest tipus de votacions no es poden fer previsions, sembla que el resultat serà molt ajustat.

stats