EL BANC MÉS GRAN D'EUROPA
Crònica 02/08/2011

HSBC retallarà 30.000 llocs de treball fins al 2013

Ramón Castro
1 min
La retallada afecta un 9% dels 335.000 treballadors.

Londres.No només la banca espanyola es troba immersa en una forta reestructuració interna, el banc britànic The Hongkong and Shanghai Banking Corporation, conegut com HSBC, va anunciar ahir que durà a terme una retallada de 30.000 llocs de treball fins a l'any 2013, fet que suposa un 9% de la seva plantilla de més de 335.000 treballadors arreu del món.

La dada no ha deixat ningú indiferent després que l'entitat, que actualment és el banc més gran d'Europa, anunciés ahir que va incrementar el seu benefici durant el primer semestre de l'any un 36%, fins a arribar als 9.215 milions de dòlars (uns 6.000 milions d'euros).

Segons Stuart Gulliver, el conseller delegat d'HSBC, la retallada és necessària per reduir costos i augmentar la competitivitat de l'entitat, que pretén abandonar el negoci de la banca minorista en una vintena de països. De moment, ja s'ha anunciat la venda de 195 sucursals als Estats Units per un valor que es situa al voltant dels 1.000 milions de dòlars (uns 700 milions d'euros).

Els bancs de tot el món s'han vist afectats pels dubtes que hi ha sobre la nova regulació internacional del sistema financer i per l'augment sobtat dels deutes nacionals. Per això, HSBC enfoca el seu negoci cap als països emergents, com els d'Àsia i Amèrica Llatina, on "esperem un aterratge suau", segons va indicar el seu conseller, Gulliver.

stats